ИНТЕРАКТИВНИ РЕШЕНИЯ

ИНТЕРАКТИВЕН ПОД

                 Едно от иновативните модерни решения, които днес се използват в множество сфери е интерактивния под. Технологията представлява хоризонтална интерактивна система под формата на под, който реагира на движението на човешкото тяло. Всяка свободна площ може да се трансформира в интерактивна повърхност с множество визуални ефекти. Съдържанието може да се променя: от фото-презентации до различни активни игри. Инсталирането на “жив под”е приложим на практика, където е необходимо да се привлече вниманието на посетителите. Това е ефективен начин да се създаде атмосфера на забавление и развлечение.

Пакета с предварително анимирани елементи и игри,  софтуерно инсталирани в това решение са свързани с инфраред датчици за движение. Сензорите за движение управляват кодовите данни на анимацията, когато човек навлезе в обсега им. Устройството е лесно за употреба. То е незаменимо при провеждане на събития, презентации и много други мероприятия.

 • Разнообразни опции за хардуерно възпроизвеждане на изображението. Това може да бъде проектор, лед екран или друг вид дисплей комбинирани в модули.
 • Разнообразни размери на модули с HD разделителна способност.
 • Множество игри и анимации вградени в системата.
 • Опция за детайлно разработен софтуер със заложени 50тина игри за деца с образователна цел и преведени на български.
 • Широк спектрум от възможни ползи в образованието и рехабилитацията.
 • Опция за монтаж в различни корпуси, съобразени с дизайна на интерьора

                    Като официален, ексклузивен представител  на полската компания FUNTRONIC за България имаме удоволствието да предлагаме на клиентите ни висококачествен интерактивен под със специално разработена селекция от игри за различни възрастови групи деца, преведени на български, вградени в корпус с изтънчен дизайн и лесен за употреба. Марката Funtronic е световен лидер в своя бранш с вече над 7000 продадени броя от технологията.

Пакета с предварително анимирани елементи и игри,  софтуерно инсталирани в това решение са свързани с инфраред датчици за движение. Сензорите за движение управляват кодовите данни на анимацията, когато човек навлезе в обсега им. Устройството е лесно за употреба. То е незаменимо при провеждане на събития, презентации и много други мероприятия.

МОДЕЛ ЗА МАЛКИТЕ

ИНТЕРАКТИВЕН ПОД
ЗА ДЕЦА

Новото поколение наричано още „Linkster generation”, са първото поколение, което е интуитивно към технологиите и  пряко свързано с тях от самото си раждане.

Това създава проблеми свързани с липсата на движение: липса на нормални за възрастта двигателни способности, наднормено тегло и недостатъчна комуникация с връстниците поради ограничения с тях контакт.

Интерактивния под дава решение на тези проблеми: комбиниране на технология с движение. Различни игри за едно или повече деца едновременно.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА

FUNTRONIC

Изображението, което се показва на пода, създава „магическо килимче“ върху което децата могат да играят и да учат, само чрез допир на крачетата или ръчичките си.

Пода стимулира движението, оптическата координация, възприятията и съответстващия отговор към тях.

Контролира се чрез дистанционно от учителя (отговорника).

Големината на пода е до 3 х 4м. при височина на помещението до 3м

 • Селекция от 52 образователни игри за деца от 3 до 12 годишна възраст.
 • Кара детето да се движи чрез разнообразието от игри подтикващи към това.
 • Позитивен ефект върху комуникацията между децата, като предотвратява отчуждаването на детето.
 • Комбинира забавлението и образованието в едно.
 • Позитивен ефект върху способността на децата да се концентрират.
 • Формира навици за преговар на материала и засилва любознателността чрез различни малки тестчета.
 • Поставя основите на обучение по информационни технологии.

Първоначалните настройки по оборудването и управлението  ще монтира наш специалист. Той ще направи необходимите проверки, ще инсталира софтуера. След това интерактивния под е на Ваше разположение!

ЗА КОГО Е
ПОДХОДЯЩ?

 • Интерактивния под е подходящ за различни учебни заведения, занимални, детски центрове, болници и медицински заведения, различни бизнеси с детски кътове, училища за деца със специални нужди.
 • Голямата колекция от вълнуващи игри и занимания увеличават мотивацията и концентрацията и се препоръчват за деца от 3 до 14 годишна възрастова група
 • Чрез детайлно проучване е създадена софтуерна разработка във вид на игри, която спомага както за развитието на любознателността, така и за двигателната активност на децата, включително и за тези със специални нужди.
 • Насладата от графичното оформление и забавните анимации изграждат подходящи условия, в които децата да могат да разкрият и надградят цялостния си потенциал.
ПРЕДИМСТВА ЗА ГОЛЕМИТЕ

ИНТЕРАКТИВЕН ПОД
ЗА ГОЛЕМИТЕ

 Много фирми, представляващи световни марки вече са оценили качествата и достойнствата на интерактивните технологии. Интерактивния под е подходящ за демонстрация на съдържание от всякакъв характер. Това може да е чисто имиджова интеракция с основни продукти или елементи на бранда съчетаващи се с рекламни клипове, статични изображения, презентации и въпросници тип игри с възможност за интерактивно взаимодействие с ползвателя. Специално за клиентите ни разработваме разнообразни софтуерни механики за интеракция  с лесен интерфейс и интуитивно управление.  Проекцията може да работи без прекъсване по всяко време на денонощието, както и с предварително заложено времетраене на всяка игра. Системата може да бъде наета под наем, което е много удобно за тези, които ще имат нужда от нея еднократно.

 

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ЛОКАЦИИ

КАК и кЪДЕ
се монтира

Комплекта на интерактивен под с проекция включва в един модул: камера с датчик за движение, проектор, компютър, софтуер, окабеляване, монтажни планки, кутия и дистанционно управление.

Помещението е необходимо да бъде затъмнено. Препоръчителен е таванен или стенен монтаж, като настройките се правят при първи монтаж на целия комплект. Един модул покрива приблизително 2,30/4 метра при височина 2,40м на помещението. Желателно пода да е бял мат, но ако не е подходящ ние ще ви предложим друг вид покритие съобразено с условията на локацията.

Интерактивният под е иновация в рекламата и приковава вниманието по ефектен и креативен начин.

 • Събития: интерактивният под е идеален за създаване на гостите на подходящо настроение. В ролята на имиджов рекламен носител, ефективността на интерактивния под не оставя никого равнодушен.
 • По време на специализирани изложения привлича любопитството на клиентите превръщайки се в забавна игрална зона.
 • Много международни марки се възползват от тази технология при презентация на нов продукт или услуга.
 • Приглушената светлина на входа на ресторантите, баровете и нощните клубове, дава възможност на технологията да покаже цялото си великолепие.

Освен интерактивния под, предлагаме и възможността да се създадат софтуерни приложения спрямо вашия вкус и нужди. Цената на тези дигитални приложения, зависи от сложността на графиката и механиката предварително описани от вас.

за въпроси

Контакт за
връзка с нас

Телефон: +359 (0) 88 555 42 56
E-mail: ekaterina.hugasyan@gmail.com

Адрес: България / София-1000 / София Техпарк / Лабораторен комплекс / VR Лаборатории

Работно време:
Понеделник — четвъртък 9:00 – 20:00
Петък — Събота 9:00 – 18:00